onsdag 21 december 2011

Spishandduk


Mina gamla spishanddukar har blivit så solkiga och slitna efter flitigt användande, så nu är det dags att sy nya. Jag använder mej av gamla linnedukar som jag köpt på Second Hand här i samhället och skär i fyrkanter ca 45x45 cm. Sen broderar jag något i ena hörnet och kantar med fållfoten på symaskinen. Det är ett ganska bra sätt att testa ny broderier för att se om det syr ut bra. Sen syr jag på en bit av något tyg som passar till färgerna i broderiet. Den brukar bli ca 20x20 cm. Syr ett knapphål i översta hörnet, och knappen i nedre hörnet på det färgade tyget.
På den här handduken blev det en liten pepparkaka och lite lappteknik på det övre tyget.


God Jul!
Carina

4 kommentarer:

Immi sa...

Vilken trevlig variant utav spishandduk! Jättesnygg!

elis abet sa...

Väldigt fin spishandduk.Smart ide-den tar jag efter. HÄlsn. Elisabet i Järfälla

Catarina C sa...

Trevlig spishandduk och bra idé!

Gunilla K sa...

Så frän ide...det ska jag testa.
kram Gunilla